Πρώτο «ναι» από τον Φ. Κουβέλη

Την στήριξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην προσπάθειά του για τη δημιουργία μιας προοδευτικής αριστερής διακυβέρνησης απέσπασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την δεύτερη διερευνητική εντολή. «Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστεράς με την στήριξη της Δημοκρατικής

Αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Κουβέλης. Στις πέντε και μισή το απόγευμα, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και στις 7μμ με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

Πριν από τη συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη, κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε προτάσεις ως ελάχιστη προϋπόθεση για μια προοδευτική αριστερή διακυβέρνηση της χώρας, καλώντας τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο να ακυρώσουν με επιστολή τους στα όργανα της Ε.Ε. τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της τρόικας.

Αναπτύσσοντας τους πέντε άξονες της πρότασής του έθεσε προυποθέσεις όπως, την άμεση ακύρωση των μέτρων του μνημονίου για μισθούς και συντάξεις, την ακύρωση του νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια, την προώθηση αλλαγών για το πολιτικό σύστημα με καθιέρωση της απλής αναλογικής και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, και την υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος σε δημόσιο έλεγχο.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα