Πρώτο τεστ για το νέο πακέτο

Οι βασικοί άξονες του νέου πακέτου αποφασίστηκαν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, με τα επιμέρους ζητήματα να μένουν σε εκκρεμότητα, ωστόσο η μεγαλύτερη εκκρεμότητα είναι η έγκριση του πακέτου μέτρων από την τρόικα. Σήμερα το πακέτο των μέτρων συζητείται στη συνεδρίαση του Euroworking Group,

στις Βρυξέλλες, της ομάδας τεχνοκρατών των 17 της Ευρωζώνης, που θα προετοιμάσει τα θέματα για το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, παρουσία και των επικεφαλής της τρόικας. Μέχρι την επιστροφή της τρόικας τη Δευτέρα, ήδη διαρρέουν ενστάσεις των δανειστών μας, όπως η κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό.

Η ψήφιση των μέτρων μετατίθεται, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία φαίνεται πια η 18η Οκτωβρίου, ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα και μόνον άρθρο.

Εν τω μεταξύ, με χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι, «η συμφωνία μου δίνει βάση για μια δυνατή διαπραγμάτευση» και ξεκαθάρισε ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα