Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 28/9/2012

09:33 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, η χθεσινή συνάντηση Συλλούρη – Αναστασιάδη για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ στις προεδρικές εκλογές

και οι εξελίξεις σε σχέση με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, είναι τα κύρια θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ισχυρότατη εντολή για Αναστασιάδη», γράφει ότι με συντριπτική πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ ενέκρινε την εισήγηση της Γραμματείας του Κόμματος για συνεργασία με τον ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές. Αλλού, γράφει ότι το Ανώτατο ακύρωσε χθες τον διορισμό του αναπληρωτή ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cyta, τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής διόρισε για τρίτη φορά, περιφρονώντας δύο δικαστικές αποφάσεις που προηγήθηκαν. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι πρόταση για καταβολή της ΑΤΑ μια φορά τον χρόνο, αυτόματη παγοποίησή της σε περιόδους ύφεσης, ετοιμάζει η Υπουργός Εργασίας.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Νίκο ο Μάριος, Γιώργο ο Νικόλας» γράφει ότι με συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 80,6%), η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ αποφάσισε, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Αλλού, γράφει ότι προς την ολοκλήρωση της, με σημαντικές συγκλίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής θεματολογίας, βαίνει η διαβούλευση ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ, με αντικείμενο την προοπτική συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα της, η εφημερίδα γράφει ότι τα κόμματα κάλεσαν τον Υπουργό Οικονομικών στη Βουλή για να τα ενημερώσει για την κατάσταση της οικονομίας, τις προτάσεις της Τρόικας και τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Θυελλώδης απόφαση του ΔΗΚΟ» γράφει ότι μετά από μια μαραθώνια θυελλώδη συζήτηση, η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι μικρή ανάσα πήραν τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου και του οκταμήνου, ωστόσο παραμένει μέγα ερωτηματικό πού θα βρεθούν σε τρείς μήνες 175 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα από 4,5% σε 3,5%. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι η μείωση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά 55 άτομα, φέρνει πιθανό κλείσιμο δύο πυροσβεστικών σταθμών.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διαγραφές δανείων-μαμούθ σε τραπεζίτες!», γράφει ότι σκανδαλώδεις διαγραφές δανείων-μαμούθ σε δύο τραπεζίτες, προωθούν στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας, πριν από τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τον οίκο Pimco. Αλλού, γράφει ότι ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ με πρόταση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή θέλουν να λειτουργεί με νομοθεσία η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων κατά παράβαση προνοιών του Συντάγματος. Η εφημερίδα, γράφει, επίσης, ότι τις τελευταίες δύο μέρες σημειώθηκαν καταιγιστικές εξελίξεις στα δύο μέτωπα του πενταπλού φόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα