Ψυχοθεραπεία on line

Oλοένα και περισσότερους υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζει η νέα τάση ψυχοθεραπείας μέσω διαδικτύου. Η on line ψυχοθεραπεία, είναι εξίσου αποτελεσματική με την παραδοσιακή, αν όχι περισσότερο, καθώς τα οφέλη της φαίνεται να διαρκούν περισσότερο για τον ασθενή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη των πανεπιστημίων της Ζυρίχης και της Λειψίας, η αποτελεσματικότητα της διαπροσωπικής και της εξ αποστάσεως (online)
ψυχοθεραπείας σε 62 ασθενείς, με μέτρια κατάθλιψη, έδειξε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο του «καναπέ».

Αυτή η τάση της ψυχοθεραπείας μέσω διαδικτύου, κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας. Πληκτρολογώντας στο www.therapy4all.gr μπορείτε να ζητήσετε από έμπειρους στο χώρο της ψυχικής υγείας, γιατρούς, συμβουλές και λύσεις για τα θέματα που σας απασχολούν.

Στον Αθήνα 9.84 μίλησε ο Γιατρός, επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής παιδοψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία στα προγράμματα Αριάδνη και Let's talk about children, Συνθεραπευτής του τμήματος Προβληματικής χρήσης διαδικτύου του 18 Άνω, γνωσιακός συμπεριφορικός θεραπευτής, Πασχάλης Γκίκας, ο οποίος είναι και ένας εκ των ιδρυτών του site.

«Στο therapy4all είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εξειδίκευση στον τομέα της ψυχικής υγείας, αγάπη για το αντικείμενο και επαγγελματισμό. Πιστεύουμε πως η ψυχοθεραπεία, η συμβουλευτική και η αυτοβελτίωση δεν αποτελεί μόνο μια ύστατη ανάγκη για τον σημερινό άνθρωπο αλλά και ένα σημαντικό δικαίωμα στο δρόμο για την κατάκτηση μιας καλύτερης ζωής. Το διαδίκτυο προσφέρει την δυνατότητα ώστε να ξεπεραστούν δυσκολίες και εμπόδια ως προς την ψυχοθεραπευτική διαδικασία με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα . Η εχεμύθεια, η εξάλειψη των αποστάσεων και η επαφή με έμπειρους και πιστοποιημένους ειδικούς που θα αφοσιωθούν στις δικές σας ανάγκες και προβλήματα σας με επαγγελματικότητα και ενδιαφέρον, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το therapy4all και εγγυώνται την ικανοποιητική σας εμπειρία» τόνισε ο κ. Γκίκας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών εφόσον το επιθυμούν, υπάρχει ο σχεδιασμός ατομικού πλάνου ψυχοθεραπείας, ώστε μετά από μια σύντομη συνέδρια γνωριμίας και αξιολόγησης να καταρτιστεί ένα προσωπικό σχέδιο θεραπείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα