«Πυρά» ΗΠΑ κατά Συρίας

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν σήμερα το συριακό καθεστώς ότι ενέτεινε την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης λίγο πριν από την άφιξη στη Συρία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου.

"Το (συριακό) καθεστώς επωφελήθηκε των τελευταίων ημερών για να πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του κατά ορισμένων συνοικιών της Χομς κι άλλων πόλεων πριν από την άφιξη των παρατηρητών" του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίοι βρίσκονται
στη Συρία από χθες το βράδυ στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ.

Παράλληλα πηγές της λιβανικής ασφάλειας δήλωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα τρεις Λιβανέζους σε μεθοριακή περιοχή του βορείου Λιβάνου.

"Πιστεύεται ότι αυτοί ήταν λαθρέμποροι, η περιοχή αυτή είναι γνωστή ως ζώνη στην οποία γίνεται λαθρεμπόριο", δήλωσε μία πηγή της ασφάλειας.

Οι άνδρες πυροβολήθηκαν στη μεθοριακή πόλη Μπουκάγια, η οποία βρίσκεται στην αρτηρία που οδηγεί στη συριακή πόλη Χομς.

Η Συρία κατηγορεί τις γειτονικές χώρες ότι δεν ενεργούν για την καταστολή του λαθρεμπορίου, το οποίο εξυπηρετεί, σύμφωνα με την ίδια, στο να προμηθεύονται όπλα οι αντικαθεστωτικοί που μάχονται κατά των δυνάμεων ασφαλείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα