Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το PSI

Πυρετός διαβουλεύσεων για το PSI, με την Αθήνα να δηλώνει αισιόδοξη για θετική έκβαση των συνομιλιών. Νέα συνάντηση με τον Τσαρλς Νταλάρα θα έχουν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, ενώ την Κυριακή αναμένεται εκτάκτως στην Αθήνα
και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε. Ενδεικτικές των σκληρών παζαριών είναι οι πιέσεις που ασκεί προς τη χώρα μας και τους εταίρους της το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. Σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κομβικά ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. «Ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας τελειώνει και είναι σημαντικό η Ελλάδα να φτάσει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, για την ανταλλαγή ομολόγων το συντομότερο δυνατόν» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ανησυχία Νταλάρα για «έλλειψη μιας ξεκάθαρης διαδικασίας» για το PSI

Την ανησυχία του για την «έλλειψη μιας ξεκάθαρης διαδικασίας» για την ολοκλήρωση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων σχετικά με την εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους, εξέφρασε ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής του IIF δήλωσε ότι «μια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί στις επόμενες ημέρες, πραγματικά».

Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία από την Αθήνα μετά από τις συζητήσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους, ο Dallara δήλωσε πως είναι σημαντικό πως όλες οι πλευρές στις διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνουν ότι πραγματικά θέλουν και αναζητούν μια εθελοντική συμφωνία για το χρέος.

«Παρά τις ισχυρές προσπάθειες και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, είμαστε κάπως ανήσυχοι για την έλλειψη μιας ξεκάθαρης διαδικασίας για την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων», δήλωσε.

Τονίζει ακόμη πως «είναι σημαντικό ότι όλες οι πλευρές χρειάζεται πραγματικά να έλθουν εδώ μαζί και να επιβεβαιώσουν ότι εάν θέλουν στ' αλήθεια ένα εθελοντικό deal, αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί σε πρακτικές συμφωνίες για βασικά θέματα και πρέπει να γίνει στις επόμενες ημέρες».

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη και το κλιμάκιο της τρόικας. Η τελική φάση της διαπραγμάτευσης θα αρχίσει στις 20 Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα