Σε αναζήτηση διαδόχου

Τον πιθανό διάδοχο του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας αναζητεί ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ακόμη παραιτηθεί από την προσπάθεια να πείσει τον επικεφαλής της FED να παραμείνει στη θέση του για μια τρίτη θητεία.

Σύμφωνα με

το δημοσίευμα, οι σύμβουλοι του προέδρου Ομπάμα και υπουργός Οικονομικών καταρτίζουν κατάλογο των πιθανών υποψηφίων για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φαβορί θεωρείται ο Τζάνετ Γέλεν, ο υπ' αριθμόν δύο της FED, Δημοκρατικός και σύμβουλος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Ο Λευκός Οίκος διαρρέει πάντως, πως ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει κάνει ακόμη την επιλογή του. Άλλα ονόματα που ενδέχεται να εμφανιστούν στη λίστα που θα παρουσιαστεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι μεταξύ άλλων, αυτό του Άλαν Μπλίντερ, πρώην διοικητή της FED, της Κριστίνα Ρόμερ, πρώην οικονομική σύμβουλος του Ομπάμα, του Ρότζερ Φέργκιουσον πρώην κυβερνήτη, ενώ δύσκολη θεωρείται η επιλογή του Λάρι Σάμερς, οικονομολόγου και πρώην υπουργού Οικονομικών επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, καθώς παρά το γεγονός ότι, χαίρει της εκτίμησης των συμβούλων του Ομπάμα, ο χαρακτήρας του και το ύφος του, αλλά και η άρνηση που επιδεικνύει για συλλογική προσπάθεια θεωρούνται έννοιες ασυμβίβαστες με την κουλτούρα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, λένε οι «κακές» γλώσσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα