Σε αναζήτηση ψήφων

Ο Φρανσουά Ολάντ, ενισχυμένος από την νίκη του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, αποδέκτης της αποδοκιμασίας του εκλογικού σώματος για τη διαχείριση της κρίσης, θα επιδιώξουν από σήμερα να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τον χώρο του κέντρου και της άκρας δεξιάς, που «κρατούν τα κλειδιά» για την εκλογική νίκη της 6ης Μαΐου. Την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών, που σημαδεύτηκε από την ιστορική επίδοση του

Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν, ο Φρανσουά Ολάντ, ηγέτης της γαλλικής αριστεράς, έχοντας την υποστήριξη των κομμουνιστών και των οικολόγων, θα επιδιώξει να συσπειρώσει τις αριστερές ψήφους αρχίζοντας από τη Βρετάνη την εκστρατεία του για τον δεύτερο γύρο, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί, διαθέτοντας περιορισμένες δεξαμενές άντλησης ψήφων, θα προσπαθήσει, εκκινώντας από την Τουρ, να απαντήσει στην δύσκολη εξίσωση της προσέλκυσης ψήφων ταυτόχρονα από τον κεντρώο χώρο και την γαλλική ακροδεξιά.

Ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού, υπέρμαχος της καταπολέμησης του χρέους και της αντιμετώπισης της αποβιομηχάνισης της Γαλλίας, δήλωσε ότι θα απευθύνει τις ερωτήσεις του στους δύο υποψήφιους του δεύτερου γύρου και θα καθορίσει τη στάση του ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβει.

Αρα, ο Νικολά Σαρκοζί έχει ανάγκη από μία εκτίναξη προς τα επάνω, από μία υπέρβαση εκ μέρους των ψηφοφόρων της Μαρίν Λε Πεν , οι οποίοι παρά την επιτυχία της υποψήφιάς τους θα είναι ορφανοί στον δεύτερο γύρο...Η αποχή θα δώσει ώθηση στον σοσιαλιστή υποψήφιο, γράφει η Le Figaro.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών προηγείται με το 28,63% των ψήφων του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί που εξασφαλίζει το 27,08%, ο οποίος χάνει το στοίχημα της επικράτησής του στον πρώτο γύρο, ώστε να εκκινήσει με νέα δυναμική την εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο.

Η Μαρίν Λε Πεν έρχεται τρίτη με 18,01% και ακολουθεί ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 11,13% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού με 9,11%. Οι υπόλοιποι κινούνται σε ποσοστά κάτω του 5%: Εβά Ζολί 2,28%, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν 1,80%, Φιλίπ Πουτού 1,80%, Ναταλί Αρτό 0,57% και Ζακ Σεμινάντ 0,25%.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν εν θερμώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής νύκτας, και κατά συνέπεια τα αποτελέσματά τους πρέπει να αντιμετωπισθούν με επιφυλακτικότητα, ο Φρανσουά Ολάντ θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές με 53% - 56%.

"Η έξοδος από τις οικονομικές, κοινωνικές και ηθικές κρίσεις εκ των άνω, ανακαλύπτοντας ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας, αντί της αναβίωσης του μύθου μίας Γαλλίας που δεν θα ζει παρά μέσα από την ιστορία της , αναμασώντας το παρελθόν της, ορθώνοντας και πάλι τα σύνορά της", αυτή είναι, σύμφωνα με το κύριο άρθρο της Liberation η επιλογή που τίθεται στους γάλλους ψηφοφόρους.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα