Σε αναζήτηση «τεχνική λύσης» για την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Simon O' Conor δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική δέσμευση από τις 17 χώρες του ευρώ, «να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα συναντήσει προβλήματα αναφορικά με τις ανάγκες της σε ρευστότητα στη διάρκεια του Αυγούστου». Ο O' Connor πρόσθεσε πως τα στελέχη της Τρόικας θα συνεχίσουν την εργασία τους τον Αύγουστο, «επομένως οι αποφάσεις για μελλοντικές εκταμιεύσεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης». Δήλωσε ακόμη ότι επειδή δεν έχει εξηγηθεί επακριβώς

ποια λύση θα βρεθεί,  «δε σημαίνει ότι δεν εργαζόμαστε για αυτό το θέμα».

Ενώ την ίδια ώρα οι διεθνείς πιστωτές φαίνεται πως εργάζονται σε μια «τεχνική λύση» για να κρατήσουν την Ελλάδα βιώσιμη μέχρι τον Αύγουστο, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της αναμένεται να εξαντληθούν προς το τέλος του καλοκαιριού, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία χρηματοδότηση μέχρι να ολοκληρωθεί η επιτόπια έρευνα των απεσταλμένων της Τρόικας και να εγκριθούν τα ευρήματά της, κάτι που θα συνεχιστεί και μέσα στον Αύγουστο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Simon O'  Connor.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,1 δισ. ευρώ που διακρατείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την προηγούμενη εβδομάδα Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η χώρα θα αναζητήσει ένα bridge loan για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα