Ζωντανεύει το Θέατρο Δελφών

Επαναλειτουργεί μετά από 30 χρόνια το αρχαίο θέατρο των Δελφών, για μια μοναδική παράσταση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, σπουδαίοι καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους η Λυδία Κονιόρδου, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Νίκος Καραθάνος και η Ρένα Πιττακή, θα διαβάσουν αποσπάσματα από έργα του αρχαίου δράματος και ποίησης, ενώ το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, θα
ερμηνεύσει τις Πέντε Ελληνικές Μελωδίες του Μορίς Ραβέλ, με τη συμμετοχή της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου και το Κουϊντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ, με τη συμμετοχή του Διονύση Γραμμένου.

«Το θέατρο των Δελφών είναι μοναδικό κι έχει πολλαπλή συμβολική σημασία» δήλωσε η Λυδία Κονιόρδου στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου.
Όπως είπε, «θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή του και θα ξανά αρχίσει η χρήση του, για να μαζευτεί ο κόσμος σαν ένα προσκύνημα, όπως τότε που πρωτοξεκίνησε η λειτουργία του με τα Δελφικά του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού το 1927, πρώτα με τον Προμηθέα και μετά με τις Ικέτιδες. Είναι ένα προσκύνημα για εμάς τους ηθοποιούς που πηγαίνουμε εκεί. Εκτός από τη μοναδικότητά του, το θέατρο των Δελφών είναι το θέατρο στο οποίο με την πρωτοποριακή εκείνη την εποχή πρωτοβουλία του ζεύγους Σικελιανού παίχτηκε για πρώτη φορά σε αρχαίο θέατρο, αρχαίο δράμα σε εξωτερικό χώρο και μάλιστα στον φυσικό του χώρο, που είναι το αρχαίο αμφιθέατρο».
Τέλος η κυρία Κονιόρδου, έκανε ειδική αναφορά στο Διάζωμα, το οποίο έχει φροντίσει για την αποκατάσταση πολλών αρχαίων θεάτρων και τόνισε ότι όλη αυτή η κίνηση που γίνεται στο θέατρο των Δελφών, στηρίζεται στην πρωτοβουλία των πολιτών κάτι που δείχνει πόσα πολλά πράγματα μπορούν να κάνουν οι πολίτες όταν είναι ενωμένοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα