Σε διαφορετικούς ρόλους

Άραγε θα μπορούσε ο Kutcher να κερδίσει την εύνοια των κριτικών κινηματογράφου με την επερχόμενη ταινία του στην οποία θα απεικονίζει τον Steve Jobs στα νιάτα του; Σίγουρα άλλοι ηθοποιοί συμπεριλαμβανομένων των Jesse Eisenberg και Leonardo DiCaprio, έχουν μεταφέρει στο σινεμά προσωπικότητες των επιχειρήσεων που μπορεί να τους έφερνε ένα Όσκαρ.

Steve

Jobs-Ashton Kutcher

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός του Hollywood θα παίξει για τον συνιδρυτή της Apple σε μια επερχόμενη βιογραφική indie ταινία, της οποίας η παραγωγή θα αρχίσει το Μάιο.

Mark Zuckerberg-Jesse Eisenberg

Ο νεαρός Jesse Eisenberg έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την απεικόνισή του στον «σκοτεινά» φιλόδοξο Mark Zuckerberg στην ταινία του 2010 για το Facebook.

Henry Ford-Cliff Robertson

Ο Κλιφ Ρόμπερτσον (ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία Charly 1968) έπαιξε τον μεγιστάνα της βιομηχανίας αυτοκινήτων Χένρι Φορντ στη τηλεταινία του 1987 «Ford: Ο Άνθρωπος και το μηχάνημα».

Howard Hughes-Leonardo DiCaprio

Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης, αεροπόρος, και ιδρυτής της Hughes Aircraft, Howard Hughes, ο οποίος αγόρασε επίσης την πλειοψηφία των μετοχών της TWA απεικονίστηκε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία του Martin Scorsese «The Aviator» το 2004. Ο DiCaprio έλαβε την δεύτερη υποψηφιότητα του για Όσκαρ για αυτόν τον ρόλο.

Martha Stewart-Cybill Shepherd

Τόσο η Μάρθα Στιούαρτ όσο και η Cybill Shepherd ήταν πρώτυπα τη δεκαετία του 1960 (αν και ηShepherd είναι περίπου εννέα χρόνια νεότερη). Η Shepherd έπαιξε τη βασίλισσα του νοικοκυριού το 2003 στην τηλεοπτική ταινία «Η ιστορία της Martha Stewart».

Bill Gates-Michael Anthony Hall

Το 1999 στην τηλεοπτική ταινία «Οι πειρατές της Silicon Valley», μεταφέρθηκε η ιστορία της Apple και της Microsoft. Στην ταινία δεν παίζει μόνο ο Anthony Michael Hall τον Bill Gates, αλλά και ο αστέρας του ER Noah Wyle ως άλλος Steve Jobs και ο Joey Slotnick υποδύεται τον Steve Wozniak.

Πηγή: Bloomberg.com

Keywords
Τυχαία Θέματα