Σε εξέλιξη η συνάντηση με την τρόικα

Με το ενδεχόμενο οριστικής συμφωνίας με την τρόικα -πριν τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ- να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, συνεχίζεται από τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών. Κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται η υπόθεση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αγκάθι παραμένουν οι απομακρύνσεις στο δημόσιο.

Το θέμα δημιουργεί
και παρατράγουδα στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς η Δημοκρατική Αριστερά μιλά για «υπονόμευση» του Αντώνη Μανιτάκη, ακόμη και από βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, και στηρίζει απόλυτα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε, νωρίτερα, τον Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι, κατά τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα, του ζητήθηκε να δώσει τον αριθμό των επίορκων που θα φύγουν έως τον Ιούνιο, υποστήριξε ωστόσο ότι οι δανειστές δεν έθεσαν θέμα απολύσεων τώρα.

Μάλιστα, για τους επίορκους αντέτεινε ότι δεν μπορεί να δώσει στοιχεία και πέταξε το «μπαλάκι» στα Πειθαρχικά συμβούλια, που συνεδριάζουν σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά.
Keywords
Τυχαία Θέματα