Σε πόλεμο με την κυβέρνηση η Μπαρντό

Η διάσημη ηθοποιός γνωστή, τα τελευταία χρόνια, και για τον αγώνα που δίνει προκειμένου να διασωθούν διάφορα είδη ζώων, «χτυπά» αυτή τη φορά για να σώσει δύο ελέφαντες τον Baby και τον Νεπάλ, πρώην «βασιλιάδες» του Τσίρκου Pinder.

Οι δύο ελέφαντες, που φιλοξενούνται στον Ζωολογικό Κήπο «Tête-d'Or » της Λιόν, φαίνεται ότι πάσχουν από φυματίωση και αναμένεται να υποστούν τη διαδικασία της ευθανασίας.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Parisien» η Μπαρντό

τονίζει ότι, πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά όλους τους Γάλλους, οι οποίοι έχουν ήδη κινητοποιηθεί για τη διάσωση των δύο ελεφάντων. «Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη διάσωση των ζώων και θέλω να τους σώσω. Αλλά, όλα περιπλέκονται όπου το κράτος ανακατεύεται».

Για τα δύο ζώα λέει πως «δεν είναι της μοίρας τους να ζουν σε κάποιο τσίρκο ή σε ζωολογικούς κήπους. Δεν είχαν ποτέ επαφή με τη φύση κι ως εκ τούτου «τσίμπησαν» έναν ιό από τους ανθρώπους».

Στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει για την αποφυγή της ευθανασίας, η Μπαρντό απαντά: «Υπάρχουν κτηνίατροι που γνωρίζουν πώς να τα σώσουν. Εάν δεν τα περιθάλψουμε θα πεθάνουν. Έχουν ανάγκη να βγουν στη φύση, να μην είναι σκλάβοι. Εργάστηκαν σκληρά όλη τη ζωή τους. Ας τ' αφήσουμε στην ησυχία τους. Μπορούμε να τους βρούμε ένα χώρο, έξω από τα κάγκελα».

Η σταρ της δεκαετίας του '60 έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Γεωργίας της Γαλλίας Στεφάν Λε Φολ, ζητώντας τους να ακυρώσει τη νομαρχιακή απόφαση περί ευθανασίας των δύο ζώων. «Ελπίζω να έχει την ευγένεια να απαντήσει, καθώς από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει καθήκοντα, κανείς δεν απαντά. Κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντας έχει λάβει επιστολή για τη διάσωση των υπό εξαφάνιση ζώων, αλλά απάντηση δεν είδα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν ποτέ τίποτα, αλλά τουλάχιστον απαντούσαν στις επιστολές»!

Πηγή: Le Parisien

Keywords
Τυχαία Θέματα