Σεισμός στο Πακιστάν

Η σεισμική δόνηση που έπληξε σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μεγέθους 5,7 βαθμών σύμφωνα με την μέτρηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS), έγινε επίσης αισθητή στις περιοχές της βόρειας Ινδίας καθώς σείστηκαν τα κτίρια στο Νέο Δελχί, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και οι αρχές που επί του παρόντος δεν αναφέρουν θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός που είχε βάθος μόνο 10 χλμ.

σημειώθηκε στις 9:57' ώρα Ελλάδος περίπου 140 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Σιαλκότ του Πακιστάν, σύμφωναμε το USGS. Οι ισχυροί επιφανειακοί σεισμοί μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 450 χλμ. βόρεια του Νέου Δελχί, ανακοίνωσεη ινδική μετεωρολογική υπηρεσία που μέτρησε το μέγεθος του σεισμού στους 5,8 βαθμούς.

Ο σεισμός έπληξε την μεθόριο ανάμεσα στο κρατίδιο Τζαμού-ε-Κασμίρ και στο κρατίδιο Χιμασάλ Πραντές, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τον περασμένο μήνα ισχυρός σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν στο Ιράν, συγκλόνισε το Πακιστάν όπου 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα