Σερβία: Προσωρινή κράτηση του Μ. Μίσκοβιτς

Την προσωρινή κράτηση του Σέρβου μεγαλοεπιχειρηματία Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, του γιου του, Μάρκο, του ιδιοκτήτη του Ομίλου Nibens Μίλο Τζουράσκοβιτς και ακόμη τεσσάρων ατόμων, για 30 ημέρες, αποφάσισε, σήμερα το πρωί, το Ειδικό Δικαστήριο του Βελιγραδίου.

Αντίθετα, προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο διευθυντής της εταιρείας συντήρησης του οδικού δικτύου PZP Μίλουτιν Γκάσεβιτς, ο πρώην μέτοχος της PZP Νις Ζόραν Καΐτοβιτς και ο διευθυντής της

Delta Broker Πρέντραγκ Φιλίποβιτς.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, η εισαγγελία παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας κατά όλων των παραπάνω για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράνομης κερδοφορίας.

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε, το πρωί της Τετάρτης, τον Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Σερβία, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης εταιρειών οδοποιίας. Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα.

Όλοι οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για μηχανορραφίες κατά την πώληση της δημόσιας επιχείρησης οδοποιίας και συντήρησης οδικών αρτηριών "Putevi Nis" (Αυτοκινητόδρομοι Νις ).

Ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς δήλωσε ότι οι συλληφθέντες κατά την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρείας "Putevi Nis" αποκόμισαν παράνομα κέρδη συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα