Σλοβένοι κατά κυβέρνησης

Το 84% των Σλοβένων θεωρεί αποτυχημένη την κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα και το 14% είναι ικανοποιημένο με το κυβερνητικό έργο, σύμφωνα με έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού "POP-TV" και της εφημερίδας "Ντνέβνικ" της Λιουμπλιάνας.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ακόμη ότι το 44% των ερωτηθέντων στηρίζει την ιδέα της συγκρότησης νέου κυβερνητικού σχήματος και ότι το 36% των Σλοβένων θεωρεί ότι η καλύτερη διέξοδος από την πολιτική κρίση είναι οι πρόωρες εκλογές.

Αν διεξαγόταν τώρα βουλευτικές εκλογές,

το 12,4% των ερωτηθέντων θα στήριζε το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ίγκορ Λούκσιτς, το 10,3% θα στήριζε το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα και το 6,2% το Σλοβενικό Λαϊκό Κόμμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηλεφωνικής έρευνας που παρουσιάστηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Planet TV, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 22,6% και το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα να ακολουθεί με ποσοστό 17,1%.

Το 49% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει, αν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, το 30% των ερωτηθέντων είπε ότι σίγουρα δεν θα ψηφίσει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και το 13% ότι πιθανότατα δεν θα ψηφίσει.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Ντέλο", το 56% των Σλοβένων απαντά ότι θα στηρίξει μία προσωρινή κυβέρνηση και το 27% δηλώνει ότι δεν θα τη στηρίξει.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα