Στη Ρουμανία η Λίβυα Ιμάν αλ-Ομπέιντι

Η Λίβυα που είχε κατηγορήσει τους στρατιώτες του Μουάμαρ Καντάφι ότι την βασάνισαν και την βίασαν έφτασε στη Ρουμανία, λίγες ημέρες αφού απελάθηκε από το Κατάρ προς τη Βεγγάζη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

"Βρίσκεται από τη Δευτέρα στο κέντρο προσφύγων της Τιμισοάρα", στη δυτική Ρουμανία, δήλωσε η Κλαούντια Λιούτε, εκπρόσωπος στη Ρουμανία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ
για τους πρόσφυγες.

Στις 26 Μαρτίου, η Ιμάν Αλ-Ομπέιντι είχε εισβάλει στο ξενοδοχείο Ρίξος στην Τρίπολη ζητώντας βοήθεια από τους δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου και υποστηρίζοντας ότι βασανίσθηκε και βιάσθηκε "επανειλημμένα" από τα "τάγματα του Μουάμαρ Καντάφι".

Στις 9 Μαΐου, το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το ηγετικό όργανο της εξέγερσης, είχε ανακοινώσει ότι εστάλη μυστικά στο Κατάρ για την ασφάλειά της.

Την περασμένη Πέμπτη όμως, η νεαρή γυναίκα εστάλη με στρατιωτικό αεροπλάνο του Κατάρ στη Βεγγάζη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας στην Ουάσινγκτον, τον Βίνσεντ Κότσετελ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η γυναίκα δεν ήθελε να επιστρέψει στη Λιβύη, επειδή φοβάται για τη ζωή της.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε από την πλευρά του ανακοινώσει πως θέλει να την βοηθήσει "να βρει ένα κατάλληλο άσυλο".

 Το διαμετακομιστικό κέντρο της Τιμισοάρα, που δημιουργήθηκε το 2008, έχει ήδη υποδεχθεί τον Απρίλιο 30 ερυθραίους πρόσφυγες που διέφυγαν από τη Λιβύη.

Το κέντρο της Τιμισοάρα επιτρέπει στους πρόσφυγες να προετοιμάσουν την εγκατάστασή τους σε μια χώρα που θα δεχθεί να τους φιλοξενήσει οριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα