Στη Ρουμανία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Επίσημη προσκυνηματική επίσκεψη στην Ρουμανία πραγματοποιεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, κατόπιν πρόσκλησης του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, προκειμένου να παραστεί σε σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στη μνήμη του Οσίου Δημητρίου του Νέου, Πολιούχου Βουκουρεστίου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έφτασε στο Βουκουρέστι χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Άκκρας Γεώργιο και τον αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αράθυμο,
Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια, μετέβη στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας και πληθώρα ιεραρχών του Πατριαρχείου Ρουμανίας και τελέστηκε δοξολογία.

Στην ομιλία του μετά τη δοξολογία, ο προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, προσφωνώντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της επίσκεψής του και σημείωσε ότι ο κ. Θεόδωρος επιτελεί ένα πολυσχιδέστατο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο για τη διάδοση της ορθόδοξης πίστης στην αφρικανική ήπειρο.

Κατά την αντιφώνησή του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον κ. Δανιήλ για την υποδοχή και τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στις ειλικρινείς σχέσεις αγάπης και συναντίληψης μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσκύνησε, επίσης, την Αγία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, η οποία μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Βουκουρέστι από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο προς αγιασμό των πιστών και αργότερα τέλεσε, από κοινού με τον Πατριάρχη Ρουμανίας, τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, του Πατριαρχικού Μεγάρου και των στούντιο του εκκλησιαστικού σταθμού TV Trinitas.
Keywords
Τυχαία Θέματα