Στην Αθήνα η Πρέσβης της Αυστραλίας

ΤοΧαμόγελο του Παιδιού και το ΧατζηκυριάκειοΊδρυμα Παιδικής Προστασίας, δύοφιλανθρωπικά ιδρύματα που εδρεύουνστην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα η Α.Ε.Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, καΤζένη (Πολυξένη) Μπλούμφιλντ. Mαζί της ήταν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνίδωντου Σύδνεϋ, στο πλαίσιο παροχής οικονομικήςστήριξης του Συνδέσμου σε ελληνικάφιλανθρωπικά ιδρύματα για γυναίκες καιπαιδιά. Υπό την αιγίδα

της κας Πρέσβεωςκαι με την ενεργή υποστήριξη των επτάγυναικείων συλλόγων που απαρτίζουν τονΣύνδεσμο Ελληνίδων του Σύδνεϋ στηνΑυστραλία, συγκεντρώθηκε το ποσό τωνπερίπου 100.000 δολαρίων Αυστραλίας κατάτο πρώτο εξάμηνο του 2013. Το συγκεκριμένοποσό θα διανεμηθεί άμεσα σε πέντεελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα τόσοστην Αθήνα όσο και σε επαρχιακές πόλειςγια την κάλυψη των αναγκών τους.


Σεδήλωσή της μετά το πέρας των επισκέψεων,η κα Πρέσβης συνεχάρη την Πρόεδρο καιτα Μέλη του Συνδέσμου για την πρωτοβουλίατους και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σεαυτές τις δύσκολες στιγμές, η συλλογικήπροσπάθεια και η ανιδιοτελής προσφοράστον συνάνθρωπό μας, αποτελεί τώραπερισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιτακτικήανάγκη. Η Κυβέρνηση και ο λαός τηςΑυστραλίας κατανοούν τις δύσκολεςσυνθήκες που βιώνουν πολλοί Έλληνες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Αυστραλίακαι οι Έλληνες της Αυστραλίας στέκονταιέμπρακτα και συστηματικά στο πλευρότης Ελλάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα