Στήριξη έως ότου βγούμε στις αγορές

Σημαντική εξέλιξη που μας δίνει μια νέα ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε, καθώς το εφιαλτικό σενάριο για την χώρα αποφεύχθηκε υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου, όπου παρουσίασε τις λεπτομέρειες από την συμφωνία  στις Βρυξέλλες στο Eurogroup. Ο κ. Βενιζέλος

παρουσιάζοντας τα τεχνικά στοιχεία της συμφωνίας και του PSI επεσήμανε οτι «οι εταίροι μας δεσμεύονται πως θα μας στηρίξουν και μετά το 2014 και έως ότου καταστεί εφικτό να επιστρέψουμε στις αγορές». «Αφαιρέσαμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 107 δισ. ευρώ διαχρονικού βάρους» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο PSI, το οποίο χαρακτήρισε δραστικότερο και καλύτερο του αναμενόμενου, ενώ διευκρίνισε ότι γίνεται εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Αναφερόμενος στους μηχανισμούς εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το θέμα που έχει προκύψει με την αυξημένη εποπτεία, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «οι μηχανισμοί παρακολούθησης του προγράμματος σέβονται την θεσμική ισοτιμία της χώρας» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο εσωτερικό ότι τώρα πρέπει να κάνουμε καλά την δουλειά μας και να μην αφήσουμε  στην   μέση την προσπάθεια της χώρας.

Σε ότι αφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, επεσήμανε ότι αυτό είναι πλέον θωρακισμένο και επανέλαβε την έκκληση για επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε την 1η Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα