Στο Παρίσι οι σοροί των άτυχων ανταποκριτών

Το αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν και του γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου στην πόλη Χομς της Συρίας, προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι.

Το αεροσκάφος της Air France, που εκτελούσε κανονική πτήση από την Δαμασκό στό Παρίσι μέσω Αμάν, προσγειώθηκε στις 06:15 τοπική ώρα.

"Οι δύο σοροί

έφτασαν στο Ρουασί", επιβεβαίωσε πηγή του αεροδρομίου.

Η οικογένεια του 28χρονου Ρεμί Οσλίκ, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Τιονβίλ της ανατολικής Γαλλίας θα παραλάβει τη σορό του.

Σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή στη μνήμη του, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πού και πότε θα μεταφερθεί η σορός της Μαρί Κόλβιν.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της εφημερίδας Sunday Times δήλωσε πως θα μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Οι σοροί των δύο δημοσιογράφων μεταφέρθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο από την πόλη Χομς στην Δαμασκό για ταυτοποίηση και παραδόθηκαν στο Σάββατο στους πρέσβεις της Γαλλίας και της Πολωνίας, που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη συριακή πρωτεύουσα.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την δολοφονία του Οσλίκ και για "απόπειρα δολοφονίας" της δημοσιογράφου Εντίτ Μπουβιέ, η οποία βρισκόταν στη συνοικία Μπαμπα Αμρ στην Χομς στη διάρκεια του βομβαρδισμού.

Από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία κατά του καθεστώτος Ασαντ, πριν από ένα χρόνο, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

"Απαράδεκτη" χαρακτήρισε την κατάσταση, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μούν, ο οποίος απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση στη Δαμασκό να επιτρέψει χωρίς όρους την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα