Στο πλευρό των Σύρων ανταρτών το Ισραήλ

Ο πρόεδρος του ΙσραήλΣιμόν Πέρες κάλεσε τη διεθνή κοινότητανα πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές τηςγια να σταματήσει η αιματοχυσία στηΣυρία και εξέφρασε την υποστήριξή τουστους Σύρους αντάρτες.

«Οι προσπάθειες τηςδιεθνούς κοινότητας είναι ανεπαρκείς.Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροιαπέναντι στα φέρετρα των παιδιών», είπεχαρακτηριστικά ο Πέρες στο ισραηλινόραδιόφωνο λίγο πριν από την αναχώρησήτου για την Ουάσινγκτον.

«Οι σφαγές χειροτερεύουνμέρα με τη μέρα. Είναι ντροπή. Τρέφω τομεγαλύτερο σεβασμό για τους Σύρουςαντάρτες που εκτίθενται σε πραγματικάπυρά και ελπίζω ότι θα νικήσουν»,πρόσθεσε.

Από

την πλευρά του οαντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησηςΣαούλ Μοφάζ κατηγόρησε το καθεστώςΆσαντ για γενοκτονία. Σε συνέντευξή τουστο στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώραςεπέκρινε τη Ρωσία επειδή εξοπλίζει τηνΔαμασκό και επανέλαβε το αίτημα τουΙσραήλ για διεθνή στρατιωτική επέμβασηστη Συρία ώστε να ανατραπεί το σημερινόκαθεστώς.

«'Ένα έγκλημα κατά τηςανθρωπότητας, μια γενοκτονία, διαπράττεταισήμερα στη Συρία. Και η σιωπή των διεθνώνδυνάμεων έρχεται σε αντίθεση με τηνανθρώπινη λογική», σημείωσε ο Μοφάζ καιπρόσθεσε πως οι ξένες δυνάμειςπεριορίζονται στο να καταδικάζουν καιδεν επεμβαίνουν για να ανατρέψουν τονΆσαντ.

Τόνισε επίσης πως «ακόμαχειρότερη είναι η στάση της Ρωσίας, ηοποία καταδικάζει τη σφαγή, ενώ συνεχίζεινα προμηθεύει με όπλα το δολοφονικόκαθεστώς του Άσαντ».

«Στην καλύτερη περίπτωσηαυτό σημαίνει ανευθυνότητα, στη χειρότερησυμμετοχή στη σφαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα