Στον «πάγο» οι αποκρατικοποιήσεις

Οι προσπάθειες της Ελλάδας να συγκεντρώσει περί τα 50 δις. ευρώ με την πώληση ή παραχώρηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων «πάγωσαν», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις του υπευθύνου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου,  καθώς οι επενδυτές  αναμένουν την έκβαση των συνομιλιών αναφορικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Όπως δηλώνει ο Ανδρέας Ταπραντζής,
«οι επενδυτές μας λένε ότι έχουν 2 προβλήματα με την Ελλάδα. Πρώτον ανησυχούν ότι, η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει ή να γυρίσει στην δραχμή. Και δεύτερον, ανησυχούν για την ίδια την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, «οι επενδυτές μπορούν να αντέξουν χρεοκοπίες και κρίσεις, αλλά όχι την αβεβαιότητα».  Επιπλέον τονίζει  ότι, σε 6 μήνες, οι επενδυτές θα ξέρουν αν υπάρχει συμφωνία για το PSI και αν είμαστε νεκροί ή ζωντανοί.

Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 1,8 δισ. σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ταμείου.  Ωστόσο τα 50 δισ. ευρώ που αποτελεί τον στόχο για το 2017, ενδέχεται να μην μπορέσει να επιτευχθεί, σύμφωνα με τον  κ. Ταπραντζή, μέχρι το 2020.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα