Συγκρίνουν τις «λίστες Λαγκάρντ»

Διασταυρώσεις ονομάτων κάνουν οι αρχές στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν στην αρχική λίστα υπήρξαν παρεμβάσεις κι αν ταυτίζονται τα 2.059 ονόματα. Η νέα λίστα Λαγκάρντ που παρέλαβαν εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών,της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ, βρίσκεται από την Κυριακή στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ.

Στην περίπτωση που η νέα λίστα δεν ταυτίζεται με την παλιά θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που χειρίστηκαν τη λίστα.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραλαβή της λίστας και τονίζει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως.

Εν τω μεταξύ, να ενημερωθεί η Βουλή για τους λόγους που καθυστέρησε επί τρεις μήνες η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές αρχές, ζητούν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Να διερευνηθεί άμεσα το πόθεν έσχες όσων έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Πολιτική κάθαρση εδώ και τώρα», είναι το σχόλιο της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα