Συλλήψεις στην Κόκκινη Πλατεία

Οκτώ γυναίκες μέλη συγκροτήματος πανκ συνελήφθησαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, τραγουδώντας ένα κομμάτι τους με στίχους επικριτικούς κατά του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μέλη του συγκροτήματος πανκ Pussy Riot, οι γυναίκες αυτές ντυμένες με μίνι φούστα παρά τους -10 βαθμούς της θερμοκρασίας στη ρωσική πρωτεύουσα και φορώντας κουκούλες, ερμήνευσαν μπροστά από το Κρεμλίνο ένα τραγούδι με τον τίτλο «Ο Πούτιν τά'κανε πάνω του».

Οι παριστάμενοι αστυνομικοί αρχικά τις

άκουσαν χωρίς ν' αντιδράσουν, εν συνεχεία όμως τις συνέλαβαν και τις οδήγησαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Τέσσερις γυναίκες θα έλθουν αντιμέτωπες με κατηγορίες για διατάραξη κοινής γαλήνης και ανυπακοή σε αστυνομικές διαταγές, που διώκονται με κράτηση 15 ημερών, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από τις γυναίκες της ομάδας, ονόματι Γκαράντια Ματβέεβα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Pussy Riot είχε πραγματοποιήσει συναυλία στην στέγη ενός κτηρίου κοντά σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, όπου βρισκόταν προφυλακισμένος ο ιδιοκτήτης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαπρύσιος επικριτής της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς Αλεξέι Ναβάλνι. Το συγκρότημα έχει ερμηνεύσει επίσης και μέσα στο μετρό της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα