Συνάντηση Παπανδρέου - Λίντιγκτον

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Ευρώπης της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντιγκτον, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, με τον Βρετανό υπουργό να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας να
πάψει η αστάθεια στην Ευρωζώνη, διότι, όπως εκτίμησε, θα ήταν καταστροφική για όλους μια αρνητική εξέλιξη σχετικά με το ευρώ.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο κ. Λίντιγκτον εξέφρασε τη στήριξή του για τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε μόνο με δημοσιονομικά μέτρα αλλά ότι χρειάζεται και ανάπτυξη.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι ένας πιο ενισχυμένος ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βοηθούσε στην κατεύθυνση της επίλυσης του ευρωπαϊκού και του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης -που πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας βρέθηκε στη Βουλγαρία- τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης στα Βαλκάνια και υπογράμμισε το θετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο κ. Παπανδρέου σε αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε των κ. Λίντιγκτον, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση στην ελληνική περιφέρεια ως προς τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, το Κυπριακό, αλλά και τις πρόσφατες επισκέψεις και τις επαφές που είχε με τους ανώτατους πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Εξάλλου, εν όψει και των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνει η Βρετανία συζητήθηκε και το θέμα του κινήματος για την ολυμπιακή εκεχειρία, το οποίο υποστηρίζει η Βρετανία, και σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε και η συνεισφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς αυτή την κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα