Συνάντηση του ΣΕΕΝ με τον υπ. Ναυτιλίας

Τα σοβαρά προβλήματαπου έχουν δημιουργηθεί στον χώρο τηςακτοπλοΐας και έχουν οδηγήσει οικονομικάστο όριό τους τις εταιρείες, θα απασχολήσουν αύριο Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, τη συνάντησητου υπουργού Ναυτιλίας και ΑιγαίουΚωστή Μουσουρούλη, με τον νέο προεδρείοτου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΕπιβατηγούΝαυτιλίας.

Ο νέος πρόεδρος τωνακτοπλόων Μιχάλης Σακέλλης, κατά τηνανάληψη των καθηκόντων του, ανέφερε ότιοι ακτοπλοϊκές εταιρείες, διανύουν τηδυσκολότερη περιόδό τους, υπογραμμίζονταςότι οι καλές ακτοπλοϊκές υπηρεσίεςείναι μονόδρομος για την τουριστικήανάπτυξη της χώρας και απαραίτητηπροϋπόθεση

για την επιβίωση των νησιώνκαι τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.

Ακτοπλόοι, μιλώνταςστο ΑΜΠΕ, στη διάρκεια των εκλογών τουΣΕΕΝ, ανέφεραν ως τα βασικότερα προβλήματαπου αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή οκλάδος, την αύξηση της τιμής των καυσίμων,την καθυστέρηση στα χρήματα από τοδημόσιο για οφειλές από μισθώματα άγονωνγραμμών, που φθάνουν έως και επτά μήνες,αλλά και τη μείωση της επιβατικήςκίνησης, που οδηγεί σε φυγή πλοίων έστωκαι για λίγους μήνες από το Αιγαίο.

Οι εταιρείες έως τώραπάντως, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουντο αυξημένος κόστος της λειτουργικότηταςτων καραβιών, έχουν προχωρήσει σεαπόσυρση των ταχύπλοων από προορισμούς,σε μειώσεις δρομολογίων, σε μικρή αύξησητων ναύλων αλλά και σε μικρότερεςταχύτητες στα πλοία.

Τη λήψη άμεσων μέτρωνπροκειμένου να μη διακοπούν οι ακτοπλοϊκέςσυνδέσεις έχουν ζητήσει με ανακοινώσειςτους ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ΑνδρέαςΑνδρεάδης, αλλά και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑΓιώργος Τελώνης.

Από την πλευρά του, τουπουργείο Ναυτιλίας, έχει συστήσει ήδηομάδα εργασίας για το ακτοπλοϊκό καιδεν αποκλείεται στην αυριανή συνάντησημε το ΣΕΕΝ, να παρουσιαστούν κάποιεςπροτάσεις που θα πρέπει να εξεταστούναπό τους ακτοπλόους.

Τέλος του μήνα αναμένεταινα συνεδριάσει και το ΣυμβούλιοΑκτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίοαναμένεται να εξετάσει τα αιτήματα τωνεταιρειών για την κάλυψη δρομολογιακώναναγκών για τις άγονες γραμμές τουεπόμενου έτους, ενώ δεν αποκλείεται ναυπάρξει επανασχεδιασμός όλου τουδικτύου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα