Βουλευτικές εκλογές στη Λευκορωσία

Άρχισαν να ψηφίζουν οιεκλογείς στη Λευκορωσία για τιςβουλευτικές εκλογές, μια ψηφοφορία τηνοποία μποϊκοτάρουν τα μεγάλα κόμματατης αντιπολίτευσης σε αυτή την πρώηνσοβιετική δημοκρατία καταγγέλλονταςπολλαπλές παραβιάσεις της εκλογικήςδιαδικασίας.

Περίπου επτά εκατομμύριαψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, πουάνοιξαν στις 08.00 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα (και ώραΕλλάδος) και θα κλείσουν στις 20.00, γιανα αναδείξουν

τους 110 βουλευτές τουκοινοβουλίου αυτής της μικρής χώραςτης Ευρώπης, στην οποία έχουν επιβάλεικυρώσεις οι χώρες της Δύσης λόγω τωνπαραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνκαι της καταστολής που υφίστανται οιδιαφωνούντες από το καθεστώς.

Οι εκλογές διενεργούνταισχεδόν δύο χρόνια μετά την επίμαχηεπανεκλογή του προέδρου ΑλεξάντερΛουκασένκο για μια τέταρτη θητεία, μιαψηφοφορία στο τέλος της οποίας δεκάδεςχιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στουςδρόμους του Μινσκ για να καταγγείλουνμαζική νοθεία.

Τα δύο μεγαλύτερακόμματα της αντιπολίτευσης: το ΕνωμένοΚόμμα Πολιτών και το Λαϊκό Μέτωπο τηςΛευκορωσίας μποϊκοτάρουν την ψηφοφορίακαταγγέλλοντας πολλές παραβιάσεις τηςεκλογικής διαδικασίας και συστήνουνστους ψηφοφόρους να πάνε στο εξοχικότους ή για ψάρεμα παρά στο εκλογικότμήμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα