Συνεχίζει ακάθεκτη

Μια 62χρομη κολυμβήτρια συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την προσπάθεια της να φτάσει κολυμπώντας από την Κούβα στις ΗΠΑ και να γίνει η πρώτη γυναίκα που το καταφέρνει χωρίς το προστατευτικό κλωβό από τους καρχαρίες.

Είναι η τέταρτη προσπάθεια για την αμερικανίδα Νταιάν Νάιαντ η οποία από το 1978 προσπαθεί να κάνει αυτή τη συμβολική σύνδεση μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξεκίνησε το ταξίδι των 160 χιλιομέτρων το Σάββατο, με μια ημέρα καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών και ελπίζει να καλύψει

τα πολύ επικίνδυνα νερά του κόλπου της Φλόριντα σε 60 ώρες.

Από τις 15:00 GMT της Κυριακής, η Νάιαντ έχει περάσει 19 ώρες στο νερό καλυμπώντας περίπου 36 χιλιόμετρα έως τώρα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η συνοδευτική βάρκα αντιμετώπισε προβλήματα κυρίως από τσιμπήματα ψαριών στα χέρια το μέτωπο και το λαιμό.

Η Νάιαντ έπρεπε να διακόψει τις τρεις προηγούμενες απόπειρες να κολυμπήσει την συγκεκριμένη απόσταση.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από 29 ώρες κολύμπι λόγω του άσθματος και των προβλημάτων στον ώμο εξ αιτίας των πολύ ισχυρών ρευμάτων.

Η πρώτη της προσπάθεια ήταν το 1978, όταν είχε επίσης εγκαταλείψει μετά από 121 χιλιόμετρα και 42 ώρες κολύμπι.

Τον Ιούλιο, η 49χρονη Τζένη Πάλφι από την Αυστραλία εγκατέλειψε παρόμοια προσπάθεια περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κι Ουέστ, της Φλόριντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα