Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Ένας λιποτάκτης έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη διάρκεια μαχών με τον συριακό στρατό στην περιοχή της Χομς στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στις συγκρούσεις αυτές τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Χθες Πέμπτη σε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους 16 άμαχοι από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και έξι υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ σε μάχες στο Χαλέπι (βόρεια), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι

συγκρούσεις αυτές σημειώνονται παρά την παρουσία στη χώρα δεκαπέντε διεθνών παρατηρητών που εστάλησαν από τον ΟΗΕ για να ελέγχουν την κατάπαυση του πυρός. Η εκεχειρία επισήμως τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου, έκτοτε ωστόσο έχει παραβιαστεί πολλές φορές.

Ένα λαϊκό κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος της Δαμασκού που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου του 2011 στη Συρία εξελίχθηκε με την πάροδο των μηνών σε ένοπλη εξέγερση απέναντι στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής του καθεστώτος. Η βία σε διάστημα τουλάχιστον 13 μηνών έχει προκαλέσει το θάνατο περισσοτέρων από 11.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα