Συνεχίζεται η διαδικασία

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το διακύβευμα που θέτει η νέα κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να απευθύνει μήνυμα ενότητας και συστράτευσης. Με ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα συνεχίζεται σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί

αύριο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Χρήστος Πρωτόπαππας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μίλησε για κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης, σημειώνοντας ότι αντιλαμβάνεται την κυβέρνηση Παπαδήμου ως συγκυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο και πλαίσιο.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά της ΝΔ είπε ότι η συμφωνία αυτή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών δεν έχει χαρακτήρα συγκυβέρνησης και μίλησε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Για «μαύρη συμμαχία σοσιαλ-δημοκρατών και νεοφιλελεύθερων οι οποίοι σε συνεργασία με ένα ακροδεξιό σχήμα επιχειρούν να διασώσουν το αστικό σύστημα οδηγώντας τη εργατική τάξη στην κόλαση» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο Κώστας Αιβαλιώτης από το ΛΑΟΣ χαρακτήρισε παρήγορο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από τρία υπεύθυνα κόμματα ενώ υποστήριξε πως είναι ντροπή που η αριστερά την έκανε, όπως είπε, με ελαφρά πηδηματάκια.

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ επιβλήθηκε από τους δανειστές μας και μάλιστα τελεσιγραφικά ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπ διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας επεσήμανε πως με σεβασμό στη διαφορετικότητα οφείλουμε να αναζητήσουμε συνθέσεις στα μείζονα.

Τη διαφωνία του με βιαστικές επιθετικές και διχαστικού χαρακτήρα δηλώσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αφορούν στο θέμα της επόμενης μέρας στο  κόμμα, εξέφρασε μέσω του Α984 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

"Ποτέ δεν εκβιάστηκε ο Σαμαράς να μπει σε μεταβατική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε προϋπολογισμό αν περιλαμβάνονται σε αυτόν νέα μέτρα", δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ο τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα