Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της τρόικας

Δεύτερη ημέρα σήμερα των ελέγχων από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενόψει της έλευσης των επικεφαλής την Πέμπτη. Τα πρώτα μηνύματα ωστόσο που έρχονται από τους ελέγχους στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δημιουργούν προβληματισμό, καθώς διαπιστώνονται καθυστερήσεις και αποκλίσεις. Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει τον αγώνα δρόμου για τον σχεδιασμό της επόμενης διετίας, με το πακέτο των περικοπών για να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. να πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες
πληροφορίες τα μέτρα περιλαμβάνουν: Περιορισμό της δαπάνης συντάξεων, με εφαρμογή πλαφόν, «ψαλίδι» στο μισθολογικό κόστος με έμφαση στις ΔΕΚΟ και επαναξιολόγηση του Νέου Μισθολογίου, υιοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων για τα κοινωνικά επιδόματα και πλαφόν σε ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες, συμπίεση της δαπάνης υγείας, με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και επέκταση των γενόσημων και συμπίεση των αμυντικών και επενδυτικών δαπανών.

Το σχέδιο θα πρέπει να πάρει την έγκριση των τριών πολιτικών αρχηγών, στη σύσκεψη που θα έχουν αύριο, στις 2 μμ.

Ειδικότερα για τα μέτρα που θα ληφθούν στο υπουργείο Εργασίας για τον περιορισμό της σπατάλης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, στις 13μμ.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αμερικανός Υφυπουργός Οικονομικών Τσαρλς Κόλινς, ο οποίος στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ επόμενος σταθμός του είναι η Ρώμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα