Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Στη σκιά της υποβάθμισης της χώρας μας στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας από τη Standard & Poor's και των απειλών Γιούνκερ για την επομένη των εκλογών, συνεδριάζει στις 12.30 το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση αναμένεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων που θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου. Εξάλλου, σήμερα θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής

οι περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, οι αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις με την κατάργηση της μετενέργειας και το πάγωμα των ωριμάνσεων στις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης ψηφίζονται το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το άνοιγμα 20 κλειστών επαγγελμάτων.

Αύριο  ψηφίζονται τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, αλλά και τη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεπίσημες συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για την προώθηση κλαδικών συμβάσεων ενώ θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το αν θα μειωθεί και πόσο το επίδομα ανεργίας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα