Συνελήφθη η μητέρα του Μοχάμεντ Μπουαζίζι

Η μητέρα του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, του νεαρού πλανόδιου πωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία, πυροδοτώντας την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπεν Άλι, συνελήφθη σήμερα μέσα σε δικαστήριο στο Σίντι Μπουζίντ.

Η 60χρονη Μανουμπία Μπουαζίζι συνελήφθη

μετά από φιλονικία που είχε με ένα δικαστή μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως ανέφερε ένας εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον γιο της, τον Σάλεμ Μπουαζίζι, η γυναίκα λογομάχησε με έναν γραμματέα του δικαστηρίου και όχι με τον δικαστή. Ο γραμματέας την "εξευτέλισε" και την έσπρωξε προς την έξοδο και ακολούθησε ανταλλαγή ύβρεων και από τις δύο πλευρές.

"Η μητέρα μου ντροπιάστηκε, η κυβέρνηση πρέπει να μάθει να σέβεται τους ανθρώπους, δεν θα το αφήσουμε έτσι", πρόσθεσε ο Σάλεμ.

Η Μανουμπία είχε πάει στο δικαστήριο για να υπογράψει τα έγγραφα με τα οποία θα λάμβανε την αποζημίωση που δίνει η κυβέρνηση στους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης. Σύμφωνα με τον γιο της, οι υπάλληλοι την είχαν διώξει άλλες δύο φορές και αυτή ήταν η τρίτη φορά που θα έφευγε και πάλι χωρίς να έχει πετύχει το στόχο της.

Ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα και κάλεσε ως μάρτυρες όσους βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Ένας από τους μάρτυρες υποστήριξε ότι η γυναίκα "απείλησε να βάλει φωτιά στο δικαστήριο".

Η οικογένεια Μπουαζίζι μοιράζει το χρόνο της μεταξύ της Μάρσα (προάστιο της Τύνιδας) και του Σίντι Μπουζίντ, απ' όπου, τον Ιανουάριο του 2011, ξεκίνησε η "Αραβική Άνοιξη". Έξι μήνες μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, στις 4 Ιανουαρίου, η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη αυτή επειδή κυκλοφορούσαν φήμες για "αθέμιτο πλουτισμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα