Συνεργασία για τη μη αύξηση των φόρων

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τομ Μπένερ δήλωσε σήμερα πως η Ουάσιγκτον θα πρέπει να βρει μία βραχυπρόθεσμη λύση ώστε να αποφύγει τον σκόπελο των φορολογικών αυξήσεων στο τέλος του έτους και στη συνέχεια να εργασθεί για την κατάρτιση ενός ουσιαστικού σχεδίου μείωσης των δαπανών το 2013.

«Δεν πρόκειται να επιλύσουμε το πρόβλημα της φορολογικής μας ανισορροπίας εν μία νυκτί», τόνισε

ο Μπένερ μετά την επανεκλογή του δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ οι ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν ικανό αριθμό εδρών ώστε να διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή.

Αναγνωρίζοντας τη νίκη του Ομπάμα, ο Μπένερ δήλωσε πως οι ρεπουμπλικανοί βουλευτές είναι πρόθυμοι να συνεργασθούν με τον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως θα αποδεχθούν ένα νέο φορολογικό αλλά υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε τις φορολογικές αυξήσεις κατά τρόπον ώστε αυτό να χρησιμεύσει ως προκαταβολή-και ως καταλύτης-για άλλες μεγάλες λύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2013, που θα αρχίσουν να λύνουν το πρόβλημα», υπογραμμίζει στις δηλώσεις που διανεμήθηκαν στον Τύπο ο Μπρένερ.

Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο έχουν λιγότερο από δύο μήνες διορία για να ασχοληθούν με τη νομοθεσία που επιτάσσει αύξηση φορολογίας και περικοπή δαπανών ύψους 600 δισεκ. δολαρίων και θα τεθεί εν ισχύι στα τέλη του έτους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα