Βενιζέλος:Ο Τσίπρας σκέφτεται με όρους κηδείας γιατί επενδύει πολιτικά στον θάνατο της χώρας

«Περνάμε το ποτάμι στην πιο δύσκολη φάση και βγαίνουμε στην άλλη όχθη. Το πίσω είναι τραγικό. Το μπροστά έχει δυσκολίες αλλά δίνει λύση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζονται ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά «αλλά συνεργαζόμαστε γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Προεκλογικά ως ΠΑΣΟΚ

δεν παίξαμε το παιχνίδι της δημαγωγίας. Στην κυβέρνηση αργότερα ήμασταν οι πιο φειδωλοί στις προγραμματικές δηλώσεις. Ας αναλογιστούν όλοι τι θα συνέβαινε αν το ΠΑΣΟΚ δεν σήκωνε και πάλι το βάρος των αποφάσεων στην κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι η διαφύλαξη των συντάξεων και των δώρων των ατόμων με βαριά αναπηρία είναι κάτι σημαντικό που έχει καταφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Υπήρχε άλλη επιλογή; Η επιστροφή στη δραχμή; Η χρεωκοπία του κράτους; Δεν υπήρχε άλλη λύση. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το τεράστιο βάρος», τόνισε και επαναλαμβάνοντας ότι τις διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε να τις είχαμε κάνει εδώ και χρόνια. «Είναι ντροπή να μας πιέζουν και να θεωρούμε ότι εκβιαζόμαστε», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται με όρους κηδείας γιατί επενδύει πολιτικά στον θάνατο της χώρας. «Είχαμε άλλη επιλογή από το μνημόνιο όταν βρεθήκαμε μπροστά στην κρίση; Κατηγορηματικά όχι.Από τη στιγμή που βρεθήκαμε εκτός αγορών, ποιος και υπό ποιους όρους θα χρηματοδοτούσε τη χώρα; Αυτό το ερώτημα ας το απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας ζητά νέες εκλογές 4 μήνες μετά τις τελευταίες για να επιλύσει τον εσωτερικό διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στον κ.Λαφαζάνη».

Tέλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ:

«Ο προστατευόμενος του κ. Τσίπρα, ο κ.Βαξεβάνης προσέφερε μεγάλη υπηρεσία. Επενδύετε στις πολιτικές αθλιότητες και εγκλωβίζεστε σε αυτές. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε δύο φορές την άρση του τραπεζικού απορρήτου; Αυτό να απαντήσετε κ. Τσίπρας».

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα