Συνεργασία για την παγκόσμια οικονομία

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, είναι ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα που ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να επανδιαπραγματευτεί στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ Ασίας - Ειρηνικού APEC , με τον Κινέζο Πρόεδρο, Χου Τζιντάο.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του από τη Χονολουλου, ο Ομπάμα σχεδιάζει να συζητήσει με τον Κινέζο ομόλογό του την αναγκαιότητα εξισορόπισης της παγκόσμιας οικονομικής

ανάπτυξης.

Ο Ομπάμα θεωρεί τη συνεργασία ΗΠΑ - Κίνας ζωτικής σημασίας, ενώ ο Τζιντάο ανακοίνωσε πως η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική στη παρούσα φάση όπου συντελούνται περίπλοκες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε τον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο για την "ανυπομονησία" και την "ανησυχία" των αμερικανικών επιχειρήσεων έναντι της οικονομικής πολιτικής του Πεκίνου, ανακοίνωσε ο Μάικλ Φρόμαν, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για τη διεθνή οικονομία.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα