Συντονισμένα βήματα για το κέντρο

Κοινό ψήφισμα για τη «σωτηρία» του κέντρου της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο κουκουλοφόρων στη διάρκεια επεισοδίων, υπέγραψαν ο Δήμος Αθηναίων, ο εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας και η Κοινωνία Πολιτών. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται: «η συντονισμένη πυρπόληση δεκάδων κτηρίων  στο κέντρο της πόλης μετατρέπει σήμερα σε βεβαιότητα την υποψία, ότι κάποιοι, εδώ και καιρό, επιδιώκουν συστηματικά να καταστρέψουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πρωτεύουσας, να ερημώσουν το ιστορικό και εμπορικό της κέντρο».

Παράλληλα,

όσοι υπογράφουν δεσμεύονται ότι, « θα κάνουμε  ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να κρατήσουμε ζωντανό τον ζωτικό ιστό της πρωτεύουσας, το ιστορικό και εμπορικό της κέντρο. Θα συμβάλουμε, ο καθένας από τη θέση του, στην αποκατάσταση των ζημιών και ότι «θα  σχεδιάσουμε τους τρόπους ώστε να κερδίσουμε ξανά την πόλη μας, τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας».

Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς «ειλικρινή διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τη λήψη συντονισμένων προληπτικών μέτρων, ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια καταστροφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα