Συρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από πυραύλους

Τουλάχιστον τρεις πύραυλοι έπεσαν σήμερα σε ένα προάστιο του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας 12 αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους ανθρώπους, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι πύραυλοι στόχευαν τη συνοικία Τάρικ αλ Μπαμπ, στα ανατολικά της πόλης. Σύμφωνα με ντόπιους ακτιβιστές πολλά σπίτια γκρεμίστηκαν και ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στα συντρίμμια.

Ένας ακτιβιστής είπε ότι ένας πύραυλος έπεσε στη γειτονιά Αρντ αλ Χάρμα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. "Υπάρχουν οικογένειες θαμμένες

στα συντρίμμια. Δεν περιγράφεται, είναι αποκρουστικό θέαμα", είπε ο ακτιβιστής μιλώντας μέσω Skype στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η συριακή αντιπολίτευση, που συνεδριάζει από χθες στο Κάιρο, σχεδιάζει να σχηματίσει κυβέρνηση η οποία θα χειρίζεται τις υποθέσεις των εδαφών που ελέγχονται από τους αντάρτες, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συνασπισμού, Ουάλιντ αλ Μπόνι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Συνασπισμός θα αποφασίσει στις 2 Μαρτίου για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και τον επικεφαλής του. Η νέα συνεδρίαση των μελών του Συνασπισμού θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Ιορδανία, περίπου 300 Σύροι πρόσφυγες διαδήλωσαν στον καταυλισμό Ζαατάρι ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να εξοπλίσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. "Θέλουμε όπλα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι δολοφόνος" και "ο λαός απαιτεί τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Στρατού" ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

Η Ιορδανία φιλοξενεί σήμερα περίπου 380.000 πρόσφυγες από τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συρία, Τουλάχιστον 12,syria, toulachiston 12