Συστάσεις προς υπουργούς

Συστάσεις προς τους υπουργούς να υπάρχει συντονισμός και καλύτερη επικοινωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε για περίπου μισή ώρα απουσία του κ. Μανιτάκη, που επικαλέστηκε λόγους υγείας. «Είμαστε κοντά στον στόχο μας, δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε λόγο για «επιτυχή διαπραγμάτευση με την τρόικα». Αναφερόμενος στη αναδιάρθρωση

του δημοσίου τόνισε ότι «δε χωράνε ούτε παιχνίδια ούτε παρελκυστικές τακτικές». Προανήγγειλε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δύο χιλιάδες απομακρύνσεις και θα υπάρξουν ισάριθμες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, το να διώχνεις επίορκους ή κοπανατζήδες ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια όταν γίνονται αιματηρές πρικοπές σε συντάξεις και μισθούς και όταν υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν με ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόκληση.

Σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε οτι πλέον υπάρχει δέσμευση να συζητηθεί τον Ιούνιο.

Παράλληλα,επισήμανε πως όταν διαπιστώνονται προβλήματα και αντιρρήσεις να ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα πριν φθάσουν στη Βουλή.

Αίσθηση προκάλεσε ο διάλογος του πρωθυπουργού με την Υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία έκανε λόγο για ελλείψεις στο χώρο της Υγείας για τις οποίες ωστόσο ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έπρεπε να τον έχει ενημερώσει.

Το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδιου που οδευει προς τη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευτούν τα 8,8 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης, γνωστοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών .

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το νέο χαράτσι για το 2013, τις απολύσεις στο δημόσιο και το νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα