Συζητείται η προσφυγή

Ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών συζητείται σήμερα ηπρώτη προσφυγή κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας δέκα εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα δηλώσει την πλήρη συμπαράσταση του.

«Η διαθεσιμότητα είναι άδικη, αλλά το θέμα δεν λύνεται ούτε με καταλήψεις, ούτε με απεργίες δημάρχων», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Αθηναίος Γιώργος Καμίνης και τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, ενώ αναρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια

δεν καθιερώθηκε το μέτρο.

Χθες, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος επανέλαβε πως θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, όπως είχε υποσχεθεί, καθώς όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν θεωρεί άδικα όλα τα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, για «προϋπολογισμό ανάπτυξης και επανεκκίνησης της πρωτεύουσας», έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013 μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης παρουσίασε τους πέντε θεματικούς άξονες υλοποίησης των έργων, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τη διαχείριση της κοινωνικής κρίσης και την τεχνική βοήθεια για την διασφάλιση της υλοποίησης και βιωσιμότητας του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, στο τεχνικό του πρόγραμμα, προβλέπει για το 2013 έργα ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων σήμερα μόλις υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έξοδα του δήμου είναι μειωμένα κατά 20%, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του δήμου φθάνει τα 667 εκατομμύρια ευρώ.



Keywords
Τυχαία Θέματα