Πληροφορίες εμπλέκουν Παπακωνσταντίνου

Νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, με φόντο τις αποκαλύψεις από τη νέα «λίστα Λαγκάρντ». Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία ονόματα τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί έως σήμερα, καθώς κι ακόμη ένα, το οποίο προέκυψε μετά από διασταύρωση που έκαναν οι ελληνικές αρχές μέσω του taxis, περιλαμβάνονται στα τρία αρχεία που είχαν απαλειφθεί από την πρώτη λίστα που είχε φτάσει πριν από δυο χρόνια στο υπ. Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτά τα στοιχεία δείχνουν συγγενικό πρόσωπο

του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ τα τέσσερα αυτά πρόσωπα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1,2 εκ. δολάρια και ο δεύτερος είναι κλειστός χωρίς να αναφέρεται ποσό.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, κάποιος παραποίησε την πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία, ενώ οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Eντός της ημέρας ο φάκελος προωθείται στη Βουλή. Η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

«Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης "λίστας Λαγκάρντ" επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι «θα αξιοποιήσει όλες της νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών».

«Άμεση πρέπει να είναιη αντιμετώπιση του θέματος της “λίσταςΛαγκάρντ” από τη Δικαιοσύνη και τηΒουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της»,υποστηρίζει το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡσε ανακοίνωσή του και προστίθεται: «Τοδημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπωςκαι η ελληνική κοινωνία η οποίαδοκιμάζεται. Το ελληνικό δημόσιο πρέπεινα λάβει αυτά που του ανήκουν και άμεσανα αποδοθούν τόσο οι ποινικές όσο καιπολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους.

«Υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών -και προσωπικών ευθυνών, αλλά και της ανάλογης τιμωρίας, εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις», τάσσεται, με ανακοίνωση του, το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα