«Τέχνης Βήματα» από το Κοινωνικό Ωδείο

Μετά το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο το «Κοινωνικό Ωδείο» ήρθε για να επουλώσει με τη βοήθεια της τέχνης τις πληγές πολιτών που η οικονομική κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ακολουθήσουν σπουδές μουσικής.

Το «Κοινωνικό Ωδείο» σύμφωνα με το επίσημο ιστότοπό του http://koinwnikowdeio.blogspot.com λειτουργεί σε πειραματικό στάδιο μέχρι και τον Ιουνίο και οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας
ευελπιστούν να εδραιωθεί ώστε να προσφέρει αλληλεγγύη σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες

Μέχρι στιγμής λειτουργούν σε πληρότητα τμήματα κλασσική κιθάρας, ηλεκτρική κιθάρας, πιάνο, τσέλο, κλασσικό φλάουτο, τρομπέτα, φωνητικής και  ανοιχτά παραμένουν τα τμήματα, βιολί, κλαρινέτο (κλασικό-όχι παραδοσιακό), όμποε, τύμπανα (μοντέρνα drums), λαούτο, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο, μουσική τεχνολογία, μουσική προπαιδεία, παραδοσιακό τραγούδι, ακορντεόν, μοντέρνο τζαζ κοντραμπάσο.
Μόλις ολοκληρωθεί η κατάρτιση του προγράμματος σπουδών το «Κοινωνικό Ωδείο» θα μπορεί να παραδίδει και θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα θεωρίας, σολφέζ, αρμονίας, μορφολογίας μουσικής, ιστορίας μουσικής, μουσικής δωματίου, χορωδίας, πρίμα βίστα.
Ο χώρος σεμιναρίων «Τεχνης Βήματα» http://www.texnisvimata.gr, ο χώρος τέχνης «Ειλισσός» http://www.eilissos.gr και το πολιτιστικό σωματείο «Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμμητού»  http://filoproodos.blogspot.com παρέχουν αίθουσες και υλικά αφιλοκερδώς στην προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της αυτή η εξαιρετικά σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου 2012 και για την ομαλή διεξαγωγή τους εκτός από τους χώρους έχει κάποιες ανάγκες σε διδακτικό υλικό και όργανα για την ικανοποίηση των οποίων η συνέλευσή του αποφάσισε να απευθυνθεί ανοιχτά σε κόσμο που μπορεί να δείξει αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με το http://koinwnikowdeio.blogspot.com μπορείτε να βοηθήσετε δανείζοντας ή παραχωρόντας:

Μουσικά όργανα (για τη διδασκαλία και τη μελέτη των μαθητών μας). Πιο αναλυτικά: κιθάρες (κλασσικές, ακουστικές ή ηλεκτρικές), ακορντεόν, μουσικά κρουστά όργανα orff, μπακέτες για drums, πιατίνια ή όποιο άλλο όργανο θελήσετε να μας προσφέρετε. Επείγον είναι να βρούμε 2 ηλεκτρικές κιθάρες! Έχουμε πολλούς μαθητές που ενδιαφέρονται και μας λείπει ο εξοπλισμός.

Γραφική ύλη και διδακτικό υλικό (πίνακες με πεντάγραμμο, μουσικά τετράδια, μαρκαδόρους κιμωλίες κ.τ.λ.)

Μετρονόμους, αναλόγια, παρτιτούρες, φωτοτυπικό μηχάνημα, ολόσωμος καθρέπτης, κουρδιστήρια, διαπασών.

Επίσης αν ξέρετε κάποιον τεχνίτη ή επισκευαστή μουσικών οργάνων (κιθάρας ή πιάνου) που θα μπορούσε εθελοντικά να μας βοηθήσει σας παρακαλούμε συστήστε του την προσπάθειά μας.

Για προσφορές προς το Κοινωνικό Ωδείο ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο E-mail στο  [email protected] με την ένδειξη ΔΩΡΗΤΗΣ και εθελοντές γραμματείς θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

Για γενικές πληροφορίες για το Κοινωνικό Ωδείο, επικοινωνήστε με E-mail στο: koinwniko.wdeio.students@gm
Keywords
Τυχαία Θέματα