Θα προκύψει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση

Η Ελλάδα, «της οποίας το μέλλον βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη», θα τηρήσει τις συμφωνίες της και από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε σημερινή συνέντευξή της στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία.

Επεσήμανε
ακόμη ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, καθώς, όπως είπε, παραπέμποντας στις αντιδράσεις των αγορών στις σχετικές φημολογίες «αυτό δεν βοηθά κανέναν», ενώ θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι, «οι Ευρωπαίοι εταίροι και εμείς οι Έλληνες», για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ίδια, όπως είπε, κρατούσε πάντα ξεκάθαρη ευρωπαϊκή στάση και για το λόγο αυτό βρέθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός της ΝΔ, αλλά τώρα, πρόσθεσε, πρέπει να συνεργαστούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, φυσικά πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει κανείς πληθυσμός στον κόσμο, που χάνει το 30 ο/ο του εισοδήματός του, που έχει ένα εκατομμύριο ανέργους, που ακούει συνέχεια ότι είναι τα «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης. Πρόσθεσε δε, ότι μια μερίδα του λαού αισθάνεται σήμερα πως τα πράγματα δεν μπορούν να χειροτερέψουν περισσότερο, όμως η αλήθεια είναι πως μπορούν να χειροτερέψουν και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να ειπωθεί με κάθε σαφήνεια στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένα φως στο τέλος του τούνελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα