Θα την διαβάσουν και μετά θα αποφανθούν

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα τοποθετηθεί σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Αβραμόπουλου προς τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Ν. Πόποσκι, αφού πρώτα το εξετάσει προσεκτικά, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ.

«Στην παρούσα φάση μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκολα Πόποσκι έγινε αποδέκτης της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ.Αβραμόπουλου. Η επιστολή αυτή θα εξετασθεί προσεκτικά και με τη δέουσα προσοχή. Η επιστολή έφθασε αργά χθες το βράδυ και χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εξετασθεί. Μετά την εξέταση της επιστολής θα τοποθετηθούμε σχετικά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ.

Η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου προς τον κ. Πόποσκι, με την οποία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προτείνει προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, αποτελεί την πρώτη είδηση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ορισμένα μέσα προβάλουν ιδιαίτερα την αναφορά του κείμενο πρότασης ότι το συμφωνημένο όνομα θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» στην ιστοσελίδα της αναφέρει :«Ο Αβραμόπουλος με την ήδη γνωστή στάση: Όνομα για κάθε χρήση», ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Κανάλ 5» σημειώνει: «Ο Αβραμόπουλος έγραψε επιστολή στον Πόποσκι - ένα όνομα για κάθε χρήση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα