«Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ»

Την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να αποκαταστήσει την οικονομία της, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, τόνισε ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο λιτότητας στην Ελλάδα.

«Είναι ένα σχέδιο για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας ώστε οι Έλληνες να φτιάξουν τα δημόσια οικονομικά τους», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι είναι ευθύνη των Ελλήνων πολιτικών να εξηγήσουν την κατάσταση στους πολίτες της χώρας.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι αναμένει οι αγορές να ηρεμήσουν στους επόμενους 12-24 μήνες καθώς η ευρωζώνη συνεχίζει να αντιμετωπίζει κρίση εμπιστοσύνης εξαιτίας της ελληνικής αβεβαιότητας. «Στη διάρκεια της συνεδρίασης της G8, είναι σημαντικό να ζούμε ότι οι ευρωπαίοι αναπτύσσουν κοινές θέσεις πιο γρήγορα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την υπόσχεση της Γαλλίας να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο μετά από την πρόσφατη εκλογή Ολάντ, δήλωσε πως περιμένει η Γαλλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά τόνισε πως νέοι άξονες θα τεθούν σε εφαρμογή σε αυτή τη χώρα.

 
Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα