Θέλουν την… Lazard τους

Tην εμφάνιση της Lazard και μάλιστα σε «μαύρες σελίδες», εταιρειών αλλά και ολόκληρων χωρών, καυτηριάζει αρθρογράφος της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εταιρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και κυβερνήσεις, καλούν για βοήθεια τους «ειδικούς της αναδιάρθρωσης».

Σήμερα η Eastman Kodak Co, που κήρυξε πτώχευση, προσέλαβε τη Lazard ως σύμβουλο, μαζί με την FTI

Consulting and Sullivan & Cromwell.

Για να ανταποκριθεί στις... απαιτήσεις των καιρών η Lazard προέβη σε μια αναδιάρθρωση στον εαυτό της, καθώς τοποθέτησε τον David Kurtz, επικεφαλής της μονάδας. Μάλιστα σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, ο Kurtz δήλωσε ότι, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αναδιάρθρωση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ενώ οι πιέσεις αρχίζουν να επηρεάζουν το τελευταίο διάστημα και αμερικανικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η Lazard είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στην πτώχευση της Twinkie, αλλά και στην μητρική της American Airlines. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μάλιστα, είχε βοηθήσει την Royal Bank of Scotland στην πώληση ορισμένων περιουσιακών της στοιχείων.

Φυσικά δεν είναι μόνο εταιρείες που ζητούν την βοήθειά της το τελευταίο διάστημα. Η Lazard, έχει κληθεί να συμβουλεύσει επίσης και τις κυβερνήσεις Ελλάδα και Πορτογαλίας. Πρόσφατα, παρείχε την βοήθειά της στην Πορτογαλική EDP Energias αναφορικά με το deal ύψους $3.51 δις. με την κινεζική Three Gorges Corp.

Επιπλέον η Lazard έχει κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες της σε χώρες όπως η Μαυριτανία και η Γκαμπόν.

Ανεξάρτητες επιχειρήσεις όπως η Lazard και η Evercore Partners σημείωσαν διψήφια ποσοστά κερδών λόγω των συμβουλευτικών τους υπηρεσιών, την ώρα που οι αντίπαλοί της στην Wall, κόβουν θέσεις εργασίας και μειώνουν τις δραστηριότητές τους.


Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα