Θέτει ζήτημα νομιμότητας

Ζήτημα νομιμότητας για την αξιοποίηση του cd με τη λίστα των 2.000 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, θέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί με όποιο τρόπο μπορεί» δήλωσε ο κ. Διώτης.

Εν τω μεταξύ, σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει «Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτήν και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί».

«Το όποιο υλικό εδόθη σ' εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποιο πρέπει να κινηθεί. Βασική προτεραιότητα μας την περίοδο εκείνη ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία κατά το πρότυπο παρόμοιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο» καταλήγει, στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα