Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα

Την διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προβεί σε νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού κενού ύψους 4 δισ. ευρώ που θα αντιμετωπίζει η χώρα την περίοδο 2015-2016, παρείχε ο υπ. Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ενημερώνοντας την Βουλή για τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, ο υπουργός σημείωσε ότι αντιμετώπισε θετικό κλίμα,

τόνισε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της διπλής δόσης ήρθε μετά από «συστηματική και εντατική προσπάθεια» και πρόσθεσε ότι οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση των 3,3 δις ευρώ τον Ιούνιο, είναι η περαιτέρω απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, η θέσπιση νομοθεσίας για την διαφθορά και το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Δεν εφησυχάζουμε αλλά αισιοδοξούμε ότι ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση» είπε ο κ. Στουρνάρας και επικαλέστηκε «επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις στήριξης του ευρωπαϊκού παράγοντα προς την Ελλάδα».

Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα κατορθώσει στο μέλλον να εγγράψει αναδρομικά εκτός δημοσίου χρέους τα 50 δις που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «φαίνεται ότι αυτό είναι εφικτό».

Απαντώντας τέλος στην έντονη κριτική που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επικαλείται την εικονική πραγματικότητα και δεν αναγνωρίζει τα θετικά σημάδια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ποντάροντας - όπως είπε - στην κατάρρευση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα