Την ισοπέδωσε...

Για τους περισσότερους φίλους του ποδοσφαίρου ήταν... πρώιμος τελικός, του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν όμως είχε διαφορετική άποψη. Με το επιβλητικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, όχι μόνο πήρε προβάδισμα για την πρόκριση αλλά και υποχρεώσε τους Καταλανούς σε μια απίστευτη "νύχτα τρόμου" στο Μόναχο.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες μετέτρεψε σε «περίπατο» λοιπόν τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη Μπαρτσελόνα και με το εμφατικό 4-0 ουσιαστικά ξεκαθάρισε απο τώρα, ότι το ένα εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλει γράφει επάνω το όνομα της. Η Μπάρτσα βέβαια είναι... Μπάρτσα. Οι Καταλανοί, έχουν αποδείξει ότι

είναι ικανοί για όλα στο Καμπ Νου εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά με αυτό το βαρύ σκορ στην πλάτη τους και με την αποφασιστικότητα των Βαυαρών να σηκώσουν το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, φαίνεται ότι δεν έχουν τύχη.

Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω πια. Και τα πρώτα 90λεπτά δεν αφήνουν περιθώρια για... τέτοιες σκέψεις. Ο Μίλερ (25΄, 82΄), ο Γκόμεζ (49΄), ο Ρόμπεν (73΄) και τα άλλα παιδιά ισοπέδωσαν την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα του πλανήτη την τελευταία πενταετία. Και έστω και αν η Μπαρτσελόνα (ίσως δικαιολογημένα) φωνάζει για την διαιτησία και για τον τρόπο που επιτεύχθηκαν τα δύο απο τα τέσσερα γκολ, η ουσία δεν αλλάζει...


Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25' με κοντινή κεφαλιά του Μίλερ μετά από σέντρα του Ντάντε. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 29΄με τον Ντάντε να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μέσι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει. Στο 49' ήρθε το δεύτερο γκολ για τη Μπάγερν από τον Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από την κεφαλιά του Μίλερ μετά την τραγική έξοδο του Βαλντές στο κόρνερ που εκτελέστηκε και με πλασέ προ κενής εστίας (φαίνεται ότι ήταν σε θέση οφσάιντ) έκανε το 2-0.

Στο 55' η ομάδα του Μονάχου απείλησε εκ νέου με το σουτ του Ριμπερί να καταλήγει ελάχιστα άουτ αλλά δεν άργησε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ λίγα λεπτά αργότερα. Στο 73' ο Ρόμπεν βγήκε στην αντεπίθεση και με κοντινό σουτ (υπάρχουν παράπονα ότι υπέπεσε πρώτα σε επιθετικό φάουλ) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Βαυαρών. Ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 80' ο Βαλντές νίκησε τον Μίλερ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι του αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο δύο λεπτά αργότερα. Ο Αλάμπα βρήκε με παράλληλη πάσα τον Μίλερ και εκείνος προ κενής εστίας έκανε το 4-0, ξεσηκώνοντας για μια ακόμα φορά το «Αλιάνζ Αρένα»!

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (88' Σακίρι), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρομπέν, Μίλερ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Γκόμεζ (71' Γκουστάβο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι, Πέδρο (82' Βίγια), Αλέξις Σάντσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα